Lurøy Strikkefestival 2017

Lurøy Strikkefestival

 

 

Lurøy strikkefestival arrangeres 15 til 17 september 2017

En av årets foredragsholdere er Tone Loeng.Tone Loeng bor i Skien og er over gjennomsnittet interessert i kofter og koftehistorikk. Høsten 2013 startet hun Koftegruppa på Facebook,

og pr i dag har gruppa over 90 000 medlemmer!

– Jeg liker å grave i gamle ting, så jeg er hele tiden på utkikk etter gamle koftemønstre og vil og vite mest mulig om hvem som står bak designet til den enkelte, sier Loeng. Norge har en rik og mangfoldig strikketradisjon. Dette må opp og fram i lyset!

Ved siden av interessen for gamle koftemønstre bruker også Tone Loeng tiden sin på egen design. – Det er spennende å lage egne mønstre. Jeg inspireres av naturen og elsker å leke med farger.

Ved siden av design og koftestrikk har Loeng utstillinger, presentasjoner og foredrag. Hun har gitt ut flere bøker. Den nyeste er ”Sagakofter” som er inspirert av romanserier.

 Det er flott for oss å kunne ønske Tone Loeng hjertelig velkommen til Lurøy Strikkefestival! Vi håper så mange som mulig får anledning til å høre hennes foredrag, og evt delta på hennes workshop. Tid og sted annonseres etter hvert.

 

Lurøy strikkefestival arrangeres i Lurøy, nærmere bestemt Onøy/Lurøy. Festivalen er for deg som er glad i strikking og håndarbeid, og for deg som har lyst å besøke den flotte bygda vi bor i! Festivalen har et vidt kulturelt spekter. Vi tilbyr konserter, foredrag, matopplevelser, turer til havs og til lands!

Hjertelig velkommen til ei helg på vakre Helgeland!

OM Lurøy/Onsøy

 

Øysamfunnet Onøy/Lurøy ligger sentralt i hjertet av Lurøy kommune. Her bor vel 400 mennesker med stort og smått. De to øyene bindes sammen med ei bro. Bosettingen ligger i hovedsak nær sjøen med hovedtyngden av befolkningen på Onøy. På kartet, finner du oss omtrent rett vest for Mo i Rana, like sør for polarsirkelen og «midt i leia».

På Onøy ligger rådhuset med kommuneadministrasjon og andre offentlige kontorer. Øya har dagligvarebutikk med bensinutsalg, miljøstasjon og gatekjøkken. Sykehjem, Helgeland Sparebank filial og Onøy/Lurøy skole, noen bedrifter, som mekanisk verksted og bygnings- og trevarefirma og ei flott småbåthavn med gjesteplasser ligger også der.

På Lurøy ligger Lurøygården som er kjent for renessansehagen fra slutten av 1700-tallet, Lurøy kirke, barnehage, idrettsbane, Rådhusplassen overnatting, kystmusèum og dagligvarebutikk med post.

Begge øyene har ungdomshus, serveringssteder og flere overnattingssteder.

Overnattning

Disse stedene kan kontaktes for overnatting på Onøy/Lurøy:

 • Onøy/Lurøy havnekro, 74381005
 • Lurøy Rorbuer AS, 75093558
 • Rådhusplassen, 91157725

”HUSE”, 91348965

REISE

 

 • Det går direktefly fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Brønnøysund og Sandnessjøen.
 • Det går også direktefly fra Trondheim Lufthavn Værnes og Bodø Lufthavn til Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana.
 • Hurtigruten anløper Brønnøysund, Sandnessjøen og Nesna på både nord og sør.

Bruk den lokale hurtigbåten eller ferje til å komme deg til øyene. Det går ferje fra Stokkvågen til Onøy, Sleneset, Lovund, Træna og Selvær.

3 comments for “Lurøy Strikkefestival 2017

 1. 29. juni 2017 at 13:55

  Vad kostar det att delta? Finns det ställplats för bobil?

  • 30. juni 2017 at 08:48

   Hei Barbo ! Jeg har ingenting med organiseringen av denne festivalen å gjøre, men du kan gå inn på http://www.luroystrikkefestival.no og klikke deg inn på om festivalen. Her kan du legge igjen en kommentar med dine spørsmål så får du svar av rette vedkommende.Lykke til. Anne

  • Elin Nystad
   27. juli 2017 at 19:57

   Ingen deltakeravgift. De ulike arrangement har inngangsbillett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *