Sommerakademiet

      Ingen kommentarer til Sommerakademiet

Sommerakademiet

Sommerakademiet ble etablert i 1998 av Karin Flatøy Svarstad, og er idag organisert som en forening med hovedbase i Kalvåg i Sogn og Fjordane.

Akademiet har som mål å skape kunst og kulturaktiviteter i distriktene, bygge nettverk i «Vesterled», og tilrettelegge for samarbeid og utveksling innen kunst, kultur og handverk.

 

I Norge er aktivitetene hovedsakelig knyttet til fylkene Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

 

Det arrangeres kurs med spennende temaer og dyktige instruktører i fine omgivelser. Dette gjør det mulig å kombinere kurs med ferie, ikke bare for kursdeltakerne, men også for andre familiemedlemmer.

 

Flere turer til landene i «Vesterled» har etter hvert gjort at man har fått gode kontakter der, og turene kombineres gjerne med kurs.

TURER

 

 

VÅRTUR TIL WALES,TEMA KULTUR OG HANDVERK 26.april – 3.mai.

En reise til eksotiske og frodige Wales er et nytt reisemål og med nye opplevelser. Et besøk til «ULL-festivalen» Wonder Wool er en del av programmet. Reise i sør og vest Wales. Det tilbydes kurs, demonstrasjoner og aktiviteter innen tekstilhandverk.  Turen passer for alle.

Shetland design hansker Wilma Malcolmson

KULTUR OG STRIKKETUR TIL SHETLAND. 26.mai -2.juni.

Ekstraturer: 2.-9.juni.  9.-13.juni. 11.-15.august. (noen få ledige plasser)

Fokus på strikking, kultur og historie. Mye å oppleve på Shetland, mye historie er knyttet til Norge. Turen passer også for menn, tro det eller ei! Strikking er en viktig del av Shetland sin historie. Småskala næring på dette området er aktuelt for distriktsutvikling i Norge.

En lærerik og inspirerende tur til Shetland, kan anbefales.

Orkney Higland park

ORKNØYENE 30.juni-7.juli.  Ekstratur: 23.-30.juni.(noen få ledige plasser)

Handverk, kultur og historie. En opplevelse å se disse øyene i vest, ikke minst et møte med folket.

Orknøyene er rik på eldre historie, et av de stedene i Europa der er samlet mest historie. Kunst og handverk er utbredt på øyene. Vi besøker store deler av øyriket som består av 70 øyer.

IMG_3134

FÆRØYENE 18.-25.juli.

Et friskt og annerledes reisemål, et besøk til disse øyene er noe man husker. Historie, handverk, kultur og natur. Dette samfunnet er en del av vår nære historie, det merkes godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *