STRIKK 2017 Ny Utstilling på Hadelands Glassverk

                                     STRIKK 2017

 

 

Hadeland Glassverk

 

Hadeland Glassverk ble anlagt på grunn under gården Mo på Jevnaker ved sørenden av Randsfjorden i 1762. Produksjonen startet i 1765, noe som gjør verket til Norges eldste industriforetak med kontinuerlig drift. På den tiden fantes det ikke tilstrekkelig med norske arbeidere, slik at man måtte hente inn arbeidskraft fra utlandet, især fra Tyskland. I startsfasen bestod produksjonen i hovedsak av flasker, apotekerglass, medisinglass og glass til husholdningsbruk. I 1852 overtok Ole Chr. Berg som glassverkets bestyrer, og under hans ledelse gjennomgikk verket en stor utvikling. Produksjonen ble lagt om til småglass som omfatter vinglass, boller, fat, blomsterglass og vaser. På 1800-tallet brukte man modeller av glass fra andre land i Europa. I 1920-årene begynte glassverket å utvikle egne modeller.

I dag er Hadeland Glassverk blant Norges største turistattraksjoner og hadde 447 000 besøkende i 2004. Det er også Jevnaker kommunes tusenårssted. I dag produseres mesteparten av glasset utenlands, og med sine 190 ansatte representerer glassverket i dag en bransje som gjennomgår stadig utvikling, med økt fokus på kostnadseffektiv produksjon og bedriftens besøkstilbud. Det er også muligheter for gjestende glassblåsere til å lage sine egne glass.

Hadeland Glassverk A/S er for øyeblikket et datterselskap under CG Holding, som fokuserer på forretningsvirksomhet innenfor bransjen, råvarehandel, eiendom og investering.

Hadelands Glassverk  ønsker å invitere Norges hobbystrikkere og strikkedesignere til å
stille ut sine arbeider på STRIKKE 2017!

 

 

 

Ja det blir en ny utstilling etter den store suksessen STRIKK 2016.Årets utstilling begynner 2 september og

slutter 29 oktober 2017.

På Strikke 2017 vil du få masse inspirasjon og oppleve det beste innen norsk strikkedesign sammen med norges flinkeste hobbystrikkere og utenlandske gjesteutstillerer. I det nye galleriet på Hadeland Glassverk kan du kikke og la deg inspirere av de mange utstillerne sine flotte strikkekreasjoner. I tillegg er det strikkebutikk der du kan kjøpe diverse strikk, garn og mønstre – et ordentlig strikkemekka for både nybegynnere og mer erfarne strikkere. Vi gleder oss til høsten på Glassverket! Følg @hadelandglassverk og @strikkefestivalen_strikke på Instagram for flere bilder! #strikke2017 + #hadelandglassverk

Strikkeportalen kommer tilbake med ett større innlegg når programmet til utstillingen foreligger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *