Strikkedager i Sjølingstad 2017

Strikkedager i Sjølingstad

 

Sjølingstad Uldvarefabrikk arrangeres sitt årlige strikketreff i sin museumfabrikk helgen 29 til 30 september 2017.

Workshops

 

Stikkord: Struktur. Det blir spinning, plantefarging, nålebinding, reparasjon og redesign, foredrag, masse strikking og god strikkeprat.

Program

Om Strikkedagene 29. og 30. sept. 2017:
”Strikk innom” fredag 29. september kl. 18-21
”Strikkelørdag” 30. september kl. 11-17
Sted: Sjølingstad Uldvarefabrik

Påmelding

 

Vi har plass til 100 deltakere, og tar imot påmeldinger så lenge vi har ledige plasser.
Pris: Kr 400 lørdag inkluderer foredrag, omvisning, kaffe, kake og lunsj.
”Strikk innom” fredag koster kr 100.

Overnattning

 

Man kan bo i Mandal ca 5 km fra Sjølingstads Uldfabrikk. Her ligger prisen for 2 døgn på kr 1730 og oppover.

I Lindesnes som ligger ca 1,5 mil fra fabrikken kan man bo på ett 4 stjernes hotell 2 døgn for kr 2600 og oppover

se www.booking.com

 

Reise

 

Fra hjemstedet sitt kan man kjøre sin egen bil. Fra Oslo til Sjølingstad tar det ca 5 timer.Hvis man ikke kan eller vil kjøre så går det buss,tog og fly fra Oslo til Kristiansand.Fra Kristiansand til Mandal går den en ny buss og så buss fra Mandal til Sjølingstad.

Bindende påmelding må inneholde navn og adresse til hver deltaker, samt hvilke dager dere vil delta. Vi sender faktura fra august.

Påmelding sendes på epost til sjolingstad@vestagdermuseet.no

 

Sjølingsstad Uldvarefabrikk

 

8 kilometer vest for Mandal, rett over grensa til Lindesnes kommune, ligger Sjølingstad Uldvarefabrik. Fabrikken ble grunnlagt i 1894 av August Hoven, en mann med et livssyn beslektet med Hans Nielsen Hauge. I festskriftet som ble skrevet ved fabrikkens 25-års jubileum i 1919, står det at han «var en ganske merkelig personlighet… Seig og utholdende var han – en jernenergi, som aldrig gav op – naar han hadde sat sig en opgave. For ham var vanskeligheterne til for at overvindes.» Hoven var lærer, men på grunn av dårlig helse måtte han slutte i jobben. Alternativet ble å etablere tekstilindustri langs Sjølingstadbekken der han skaffet seg vannrettigheter. Det var ingen lett sak å få fabrikken i gang, «pengemænderne» hadde liten lyst til å investere større beløp. Men Hoven ga seg ikke og solgte aksjer for 25 kroner stykket. Etter hvert ble aksjekapitalen stor nok, og den 1. desember 1894 tiltrådte han som disponent. Fabrikken var i ordinær drift i 90 år. I dag lever fabrikken videre som en levende museumsfabrikk, der de ansatte fortsatt produserer ullvarer på gamle maskiner.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *