Strikkefestivaler i inn og utland helgen 29 september til 1 oktober 2017

Til helgen arrangeres det flere strikkefestivaler både i Norge og andre land i Europa.

Her er ett utdrag :

Bergen Strikkefestival 2017

I år arrangeres Bergen Strikkefestival for andre gang 29 septeber til 1 oktober 2017 på Norsk Trikotasjemuseum i Salthus.De holder til i lokalene som tidligere tilhørte Salhus Tricotagefabrik (1859 – 1989). Trikotasje betyr industristrikk, og på fabrikken ble det produsert både islendere, sokker og sportstøy av høy kvalitet. Norsk Trikotasjemuseum er en del av Museumssenteret i Hordaland.  I 2017 utvider de festivalområdet og håper å kunne ta i mot enda flere besøkende.

Det vil bli foredrag,workshops og konserter !

 

Strikkedager på Sjølingstad 2017

Det blir strikkedager på den levende museumsfabrikken i år også! 29. og 30. september blir to dager med spinning, plantefarging, nålebinding, reparasjon og redesign, foredrag, masse strikking og god strikkeprat. Lørdag er fulltegnet, ledige plasser fredag.

I år har stikkordet vært struktur, når vi har satt sammen innhold. Vi tenkte først og fremst på strukturstrikk, men struktur er så mye mer, det handler også om garnet man bruker. I år får du muligheten til å prøve å spinne din egen tråd, det blir plantefarging, du får lære mer om norsk garnproduksjon, Telespinn holder foredrag og viser plagg i fargerikt mohairgarn, Katja Kålheim (fra Anno) holder kurs i nålebinding og husflidskonsulent i Vest-Agder, Kathrine Gregersen, gir oss tips til reparasjon og dekorasjon av gamle ullplagg. Det blir utstilling av strikkeplagg og selvfølgelig omvisning i fabrikken.

Ullveka 2017

 

ULLVEKA er ei festveke med ull i fokus. Programmet er variert og vil ha tilbod for både born, unge og godt vaksne. Her kan ein møte ullentusiastar frå heile verdikjeda – frå bonde og produsent til handverkar og formidlarar. Ullveka`16 ynskjer å inkludere alle frå nybegynnarar, skapstrikkarar, tovekunstnarar til erfarne og glade ullnerdar.

ULLVEKA`17 er eit samarbeid mellom Hillesvåg Ullvarefabrikk, Lyngheisenteret, Nordhordland Husflidslag, Norsk Trikotasjemuseum, Hordaland Husflidslag, Husflidskonsulenten i Hordaland, Norilia, Knarvik Senter, Sommerakademiet, Galleri Rustica, Hordaland Fylkeskommune, Karin Flatøy Svarstad med flere.

Knitwork København 2017

 

Det er tredje året det holdes strikkefestivalen Knitwork i København. Knitwork strikking og hekle Festival arrangeres i indre by Cultural Center.I år har de utvidet navnet litt for å understreke at Knitwork er ett nettverk med garn!

Shetlands Wool Week 2017

 

 

23 september til 1 oktober arrangeres Shetland Woolweek i Lerwick Shetland.Dette er 8 gang festivalen arrangerers og den har vokst seg til å bli en internasjonalbegivenhet innen håndarbeidsverden ! Festivalen har ett stort tilbud av aktiviteter innen demonstrasjoner,utstillinger,foredrag,catwalks, turer og selvfølgelig workshops.

I workshopene kan man lære mere om veving,spinning,farger og farging av garn,strikketeknikker,hekling og mye annet. Tilbudet er så stort at jeg får ikke med alt her, men gå inn på hjemmesiden deres å se hele programmet der  http://www.shetlandwoolweek.com/wp-content/themes/ShetlandWoolWeek/events_search.php

De som holder workshopene er internasjonale flinke designere og blant de har vi en norsk dame Tori Seierstad !

Masham Sheep Fair 2017

 

Masha Sheep Fair er en festival som har mange aktiviter hvor alt dreier seg om sauen. Her kan man følge prosessen fra man klipper sauen til ullen er blitt til garn.Selvfølgelig er det markedsplass hvor man kan kjøpe garn og andre strikkeprodukter.

Berlin Knit 2017

 

 

For andre gang arrangeres det strikkefestival i Berlin » Berlin Knit » . Her kommer det mange kjente strikkedesignere som  Isabell Kramer som holder workshops og det blir markedsplass.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *