Sy og strikkefestival på Spåtind i mai 2017

Sy og strikkefestival

 

Sy- og strikkedilla er mer enn en vanlig sy- og strikkefestival. Dette er en helg der du møter gode venner og nye venner, nyter livet med mykt garn, myke stoffer og god mat og drikke. KOS er viktig. Sett av helgen til et hyggelig besøk i Synnfjellet i Nordre Land. Vi samles til gode foredrag og trivelig samvær. Du kan ta del i ulike aktiviteter, høre foredrag, treffe syglade eller sitte ved peisen og strikke.

Du bor i hotellets rom eller hytter og vi fyller hele hotellet med sy- og strikkeinteresserte i alle aldre. Her kan du komme alene eller en hel gjeng. Vi har alle dilla på sying eller strikking.

Kommer du?

Denne helgen vil du møte fire damer som forteller litt om hvem de er og hva de gjør. De kommer til å ha både workshops og foredrag. Helgen blir lagt opp på en rolig måte. Vi håper det blir mye strikking og sying mellom øktene for de som ønsker det, mange gode samtaler og nye vennskap.

For litt adspredelse er det mulig å bruke både svømmebasseng, sauna (ute eller inne) og treningsrom.

Amandaprosjektet

 

Amandaprosjektet – masker med mening Under Sy- og strikkedilla 2017 ønsker vi å støtte en veldedig organisasjon. Ettersom vi skal sy og strikke vil vi gjerne gi noe tilbake til Amandaprosjektet og prematuravdelingen på Lillehammer Sykehus. AMANDAPROSJEKTET er oppkalt etter datteren til Bjørg og Bjørn Berge-Øvrebø som levde hele sitt liv på nyfødt-/barneintensivavdelingene på Stavanger sykehus og Rikshospitalet. Begge sykehus gjorde en fantastisk jobb og som foreldre hadde de et behov for å gi noe tilbake. Det kunne de gjøre gjennom strikking og hekling. Dette utviklet seg etter hvert, og er i dag en organisasjon som støtter prematuravdelinger over hele Norge. Les mer på www.amandaprosjektet.no I løpet av helgen håper vi at alle kan strikke en liten ting eller ha strikket den før dere kommer. Dere må gå inn på nettsiden for å se på oppskrifter og hvilket garn som skal brukes. De som ønsker å strikke i løpet av weekenden må krysse av for dette på påmeldingen. Da sørger vi for å kjøpe inn garnet som trengs. Det vil også være muligheter for å sy småting til premature babyer for de som ønsker det.

 

Hvem kommer ?

 

 

Den Glade Sau – Dette er Dorthe Landsfeldt Kristiansen sitt firma. Dorthe både spinner ull, farger og strikker. Hun drar ofte rundt i Norge og holder foredrag og lærer bort sine strikkekunster. Denne helga har hun med seg unikt garn for unike strikkedamer. Dorthe og hennes produkter kan du lese mer om på bloggen dengladesau.blogspot.no eller på Facebook.

 

Kjekk & Søt – Dette firmaet drives av Judith Gunter. Hun kom til Dokka for noen år siden fra Folldal. Hun har sin egen butikk i Dokka sentrum og driver i tillegg nettbutikk der hun selger sine stoffer. Judith produserer egne stoffer med hjelp av flinke designere. Judith har med seg sin medeier Nora Rosseland. Sjekk ut www.kjekkogsoet.com eller Facebook.

Urbanus – Dette firmaet eies og drives av Siri Ødegård. Hun driver en kunst- og håndverksbutikk på deltid, der mange av produktene lages av det som finnes i nærmiljøet. Hun har også mohair geiter. Noe av ullen fra disse bruker Dorthe i sine produkter. Du finner mer om Siri og Urbanus på Facebook

Tomtefjøset – Bente Stadsvoll forvalter norsk kultur og historie på en fantastisk måte. Hun driver med restaurering, bygningsvern, hus og hage, urter, mat, tradisjoner og mye mer. Bente har en stor samling kofter som hun vil ta med seg denne helgen, og fortelle litt om. Du finner mer om Bente på tomtefjoset.blogg.no

 

Program

Fredag 5.mai 2017 16.00- Velkommen til Sy- og strikkedilla Vi ønsker dere velkommen etter hvert som dere kommer. Den glade sau, Kjekk & Søt og Urbanus vil gjennom hele helgen ha sine produkter ute for salg. Kjekk & Søt har med seg et utvalg av stretchstoffer, sytilbehør og Brother symaskiner. Den glade sau har med seg hjemmespunnet garn, strikkede produkter og annet håndarbeid. Urbanus har med seg sine håndverksprodukter.

19.00 Middag

21.00 Strikke quiz Her blir det variert utvalg av spørsmål

 

Lørdag 6.mai 2017

07.00-10.00 Frokost

10.00-11.00 Den norske ulla Dorthe fra Den glade sau vil fortelle litt om norsk ull og det å lage og farge eget garn. Hun har også med seg ull for salg.

11.30-12.30 Sy i stretchstoffer Judith og Nora fra Kjekk & Søt gir en innføring i sying av stretchstoffer. Hun vil også demonstrere hvordan dette gjøres med overlock og coverstitch. og på workshopen etter lunsj kan dere få litt hjelp til dette dersom dere ønsker det.

12.30 Lunsj

14.00 Dominostrikk Dorthe gir en innføring i domino-strikk

15.00-15.30 Mohairull Siri forteller oss litt om sine mohairgeiter og bakgrunnen For bruk av denne ulla.

15.00-17.00 Workshops – Strikking og søm Judith og Nora vil være til stede for de som ønsker litt mer informasjon om søm i elastiske stoffer, og som vil prøve dette. Dorthe er tilstede og svarer på spørsmål om strikk, og veileder de som ønsker det.

19.00 Festbuffet Vi samles rundt god mat og drikke fra regionen.

21.00 Historier fra Land Mens vi strikker og koser oss vil dere få et innblikk i hvordan livet i Land-regionen var i eldre tider. Her kan det bli både alvor og gode historier.

Søndag 7.mai 2017

08.00 Frokost

10.00 Den glade sau, Kjekk & Søt og Urbanus vil være på plass. De svarer på spørsmål hvis det er noe du lurer på, ellers kan du kjøpe varer og utstyr fra utvalget de har med seg.

12.00 Lunsj For de som ønsker lunsj før de drar må de si ifra i resepsjonen når de sjekker inn på fredag.

13.00 Takk for denne gang. Vi sees igjen til neste år!

 

Priser

Deltakeravgift for weekenden er kr. 350,-.

Påmelding gjør du på www.spatind1414.no. På denne siden vil det komme fortløpende informasjon. Du vil også finne oss på Facebook. Alle rom og mat bookes gjennom hotellet. www.spatind.no.

Hele helgen kr. 1840,-. Dette inkluderer frokost og middag lørdag samt frokost søndag. Tillegg for enkeltrom. For de som ønsker dagsopphold er det følgende priser: Middag fredag kr. 345,- Lunsjbuffet og middag lørdag kr. 580,- Lunsjbuffet søndag kr. 245,- Gi beskjed om hvilke måltider dere skal ha når dere kommer på fredag.

For de som kommer på dagsbesøk, gi beskjed hvilke måltider dere ønsker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *