Utstilling på Hørvævsmuseet i Krengerup i Danmark

HØRVÆVMUSUMET

Hørvævmuseumet ligger på Fyn i Danmark ikke langt fra Odense.  De viser frem maskiner som man laget lin av. Museumet har også en samling av håndvever og redskaper som viser fremstilling av lin i gamle dager. Det er ett arbeidende museum.En knipe av frivillige mennesker kommer en dag i uken til museumet for å bruke og reparere maskinene.De  har en årlig temautstilling med kunsthåndverk .  Ved siden av har museumet også flere temautstillinger som bare varer en vis tid.

Butikk med egenproduserte varer og en cafe finnes også på museumet.

Åpningstiden for museumet er kl 13 – 17.00 og inngangspenger er kr 50 for voksne. Barn under 13 år er gratis.

S.O.S. – Strikkede Olmer Striber, 30. apr – 1. okt.

Dette er en utstilling som viser hvordan man kan bli insperert av gamle produkter til å skape nye og moderne produkter.I denne utstillingen er man spesielt opptatt av stripene til de gamle olmerdugsdyner.

Man er også opptatt av de gamle teknikkene man kan gjenskape og bruke for å lage nye produkter.

De som har laget utstillingen er GEM´erne eller Garn Elskende Mesdames. De er en gruppe danske strikkere. Deres mål er å fremme dansk strikkedesign og det gjøres ved at de utvikler eget design og strikker. Så stiller de ut disse designene i samarbeid med musumer og andre kulturinstusjoner. Målet er at de skal utfordre og inspirere hverandre til å lage eget design basert på gamle kulturhistoriske gjenstander.

GEM’erne er :

  • Ebba Melsen
  • Emmy Hansen
  • Else Lindgaard Jørgensen
  • Solveig Damgaard
  • Hanne Pjedsted

Utstillingen er satt opp fra 30 april til 1 oktober 2017.Skal du ha sommerferien i Danmark i år så er dette fint å få med seg.

 

Overnattning

Gå inn på www.booking.com og se på de datoene man ønsker å reise. I Danmark finnes det uttallige muligheter for overnattning på hoteller,campingplasser , vandrehjem eller ett koselig bedandbreakfast sted !

Reise

Reiser du med båt så gå inn på www.colorline.no, www.stenaline.no eller www.dfdsseaways.no.

Reiser du med fly så sjekk ut www.skyscanner.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *