Veldedighets strikk høsten 2017

Vi som har denne herlige hobbyen kan også bruke den til å hjelpe andre. Det er flere prosjekter på gang denne høsten hvor man kan strikke plagg til de som trenger det som mest eller til seg selv hvor man støtter disse aksjonene !

Oransje skjerf aksjonen 2017

1. november starter Kirkens Bymisjon den landsomfattende juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul». Vi ønsker å spre varme og glede i en tid som er ekstra tung for mange. Målet vårt å gjøre jula litt bedre for flere.

– Kirkens Bymisjon arbeider for et varmere og mer inkluderende samfunn. Skjerfene er Kirkens Bymisjon symbol for en varmere by, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

 

«Skjerfene er Kirkens Bymisjon symbol
for en varmere by»

Adelheid Firing Hvambsal,
generalsekretær i Kirkens Bymisjon

Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Kirkens Bymisjon starter den årlige «GLED EN som gruer seg til jul»-aksjonen med å fargelegge Norges knutepunkter, byer og folk med oransje skjerf 1.november. Vi ønsker å skape en stopp-effekt for å fange oppmerksomheten til Norges befolkning, med det oransje skjerfet oppfordrer vi til varme og inkludering i en tid som er ekstra tung for mange, og ber nå om hjelp til å strikke tusenvis av oransje, hjemmestrikkede skjerf for å lykkes.

Oransje skjerf er en mulighet til å være med å bidra konkret til å glede noen som gruer seg til jul, og gjøre nabolag, arbeidsplasser, skoler, samfunn, byer og landet vårt litt varmere.

– Vi mener det oransje skjerfet er årets viktigste skjerf, sier Firing Hvambsal

Oppskriften

  • Skjerfet skal være ca 150 cm langt og ca 20 cm bredt.
  • Legg opp 30 masker og bruk pinne str 5/6mm.
  • Beregn ca 4 nøster per skjerf

 

Ta det garnet du har hjemme helst oransjefarge, men alt går !

ORANSJE SKJERF-AKSJONEN HAR FÅTT SITT EGET GARN

Har du også lyst til å bidra er det greit å vite at det i år er lansert et helt nytt garn som er spesialdesignet for denne aksjonen. Det nye garnet heter rett og slett #ORANSJESKJERF, og 5 kroner av hvert nøste vi kjøper går til Kirkens Bymisjons arbeid blant de hjemløse og vanskeligstilte.

Du kan selvsagt strikke i det oransje garnet du måtte ha, og vise din støtte på den måten, men vil du gi et økonomisk bidrag er det dette garnet som gjelder.

#ORANSJESKJERF er et garn er i en nydelig blanding av 65% ull – 35% alpakka (50 g= 75 meter) og strikkefastheten er18 masker = 10 cm på pinne nr. 5. Oppskrift på et enkelt skjerf finnes på banderolens bakside. 

Du finner det i en garnbutikk nær deg, hos Europris, og i mange nettbutikker som selger garn.

 

Rosa sløyfe aksjonen

I OKTOBER STRIKKER VI ROSA SLØYFE-GENSER 

Line Langmo fronter Rosa sløyfe-aksjonen 2017 med sitt eget garn; Line Langmo Påfugl – et superpopulært, luftig og lekkert garn i luksusmohair med høy trendfaktor. Nå ønsker hun å inspirere hele strikkefolket til å kaste seg på pinnene og strikke årets desidert lekreste – og kanskje viktigste plagg – en Rosa sløyfe genser – eller fler.

Vi lanserer en hel kolleksjon ROSA SLØYFE-gensere pluss lekkert tilbehør og håper alle finner en favoritt. Du kan glede deg til et lekkert ROSA SLØYFE-samlemagasin. I tillegg deler vi alle oppskriftene gratis, nederst på denne siden.

Rosa Sløyfe 2017

Målet med aksjonen er å vise solidaritet med brystkreft­rammede, øke kunnskapen om brystkreft og støtte brystkreftforskning. Tema for årets aksjon er senskader, og Rosa sløyfe-aksjonen skal bidra til å øke kunnskapen om senskadene etter brystkreft­behandling. Dagens kreftbehand­ling redder og forlenger flere liv enn noen gang tidligere, og i dag overlever 9 av 10 brystkreft. Men behandlingen har en høy pris for minst en av tre overlevere; de får senskader som gjør at livet kanskje aldri blir som før de fikk kreft.

 

Bli inspirert og strikk skjerf og genser denne høsten !

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *